Zázračný náramek...

Uzemňovací náramek je nenápadnou, levnou a snad i nejobyčejnější možností uzemňování, nicméně jak už to tak bývá, v jednoduchosti je jeho síla.

Pokud s uzemňováním chcete začít, je to téměř ideál – hodí se na kotník na nohu nebo na ruku na zápěstí, pokud trávíte delší čas u počítače nebo pokud sedíte u televize nebo čtete knihu. Je vynikající také na spaní – především, když cestujete a nechcete s sebou vozit uzemňovací prostěradlo. Náramek je bezproblémově malý a skladný.

Zatím jsme zmiňovali jen výhody. Přidejme tedy, že je navíc snadný pro údržbu – ta není potřeba žádná :) A pojďme se podívat to, co musíte vzít při užívání náramku v úvahu a nemusí Vám to tak docela vyhovovat:
Důležitým aspektem použití náramku je, že nemůžete odcházet a přicházet od svého stanoviště často – náramek máte na noze nebo na zápěstí a jste připojeni kabelem – pokud chcete od stolu nebo z křesla odejít, musíte si náramek z nohy sundat nebo odcvaknout kabel. Sundání trvá drobný okamžik, ale přesto byste jej zřejmě nechtěli opakovat 5x za hodinu. Druhou možností je nechat kabel na noze/ruce a odcvaknout jej z kabelu. Odcvaknutí a nacvaknutí je časově a operativně snazší, ale i tak je to drobné časové a pozornostní zadrhnutí a navíc extrémně časté používání připojovacího patentku jej může “vychodit”.

Pokud tedy zvažujete, zda z uzemňovacích produktů volit náramek nebo jiný produkt, vezměte v úvahu všechny přednosti náramku: výbornou uzemňovací funkčnost, dobrou cenu, skladnost a bezproblémovou údržbu na straně jedné a to, že budete náramek odpojovat a připojovat v noci při cestě na toaletu nebo když si půjdete od pracovního stolu pro kafe, na straně druhé. Každopádně od nás ohledně náramku velký zdvihnutý palec nahoru.

Navíc – domovský Earthing v USA, který se snaží uzemňovací produkty vylepšovat a upravovat k co největší uživatelské spokojenosti, nyní začal vyrábět širší náramky, které mají cvoček zakrytý, takže se kabel snadno neodcvakne (například ve spaní) a přišel také s variantou náramku delšího, který se dá navléknout i na silnější části těla, například stehno či nadloktí v případě, že chceme uzemněním opečovat specificky určitou část těla dále od chodidel a zápěstí – například kyčel nebo rameno.